Prešovčania hladko v 3. kole, žreb môže priniesť tvrdý oriešok

19.10.2009 Celý región

Po suverénnom vyradení islandského Framu Reykjavík spoznajú hádzanári Tatrana Prešov meno nového súpera v Pohári EHF už v utorok po žrebovaní vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF).
Kým v dvojzápase so severským tímom bol slovenský šampión papierovým favoritom a svoju úlohu pohodlne zvládol, v 3. kole sa jeho pozícia pravdepodobne zvráti na úplne opačný pól. V šestnástke nasadených tímov je velikánov európskej klubovej scény požehnane a naopak len hŕstka klubov, s ktorými by Prešovčania mohli zviesť vyrovnaný boj o postup do najlepšej šestnástky súťaže. Prvé zápasy 3. kola sú na programe 14. , resp. 15. novembra, odveta o týždeň neskôr.
"Som rád, že sme postúpili a do tretieho kola by som si neprial žiaden bundesligový klub, " želal si už v nedeľu po spečatení postupu prešovský tréner Rastislav Trtík uvedomujúc si silu zástupcov azda najkvalitnejšej národnej súťaže na starom kontinente a vlastne i na svete. Pravdepodobnosť bundesligovej konfrontácie je však pomerne vysoká, lebo v koši nasadených figuruje až trojica tímov - TBV Lemgo, Frisch Auf! Göppingen a SG Flensburg Handewitt. Po dvoch zástupcov má v šestnástke niekoľko krajín predstavujúcich špičku európskej hádzanej - Španielsko, Maďarsko, Dánsko, či Francúzsko. Za priazeň šťasteny v žrebe by Šarišania mohli považovať najmä prípadný dvojzápas so slovinským Trimom Trebnje. Zaujímavé by však bolo meranie síl s iným tímom zo Slovinska - Pivovarnom Laško Celje, kam prestúpila slovenská brankárska jednotka Richard Štochl. So Slovákmi sa Prešovčania stretnú aj v prípade, že narazia na bývalý Štochlov klub - maďarský Dunaferr SE, kde pôsobí reprezentačný pivot Michal Kopčo, či budapeštiansky PLER KC, kde zase pre zmenu chytáva Štochlova dvojka z bránky národného tímu Teodor Paul.
Dvojzápas 2. kola zvládli Prešovčania bez väčších komplikácií a najmä nedeľňajšiu odvetu na výbornú. "Ten prvý zápas v sobotu nám až tak nevyšiel, vyhrali sme ho iba o štyri góly. V nedeľu museli byť ale diváci veľmi spokojní. Perfektná obrana, brankár a prechod do protiútoku, takže sme veľmi radi, že sme vyhrali a postúpili. Základný kameň bola teda jednoznačne obrana a brankár. Keď sme zistili, že všetko hrajú cez pivota, tak sme ho pokryli a nechali hrať spojky, ktoré Jakub Krupa vychytal, " komentoval krídelník Tatrana Radoslav Antl. Pomerne sľubný výsledok sobotňajšieho vystúpenia dodal tímu z krajiny strieborných olympijských medailistov z Pekingu veľa odvahy a motivácie, tie však nakoniec vyústili až do troch červených kariet pre Islanďanov v odvete. "Dokázali sme eliminovať ich najväčšiu zbraň a to hru cez pivota a potom tam už boli iba ojedinelé pokusy od hráča s číslom štyri a ešte jedného, ktorý sa našťastie vyfauloval sám, pretože bol premotivovaný, " zhodnotil tréner Trtík a pokračoval: "To bol jeden zo znakov nedeľňajšieho zápasu, keď doň vstúpili premotivovaní, nedokázali nájsť optimálny štartovací stav. Tieto fakty nám zahrali do noty, dokázali sme to využiť a s chladnou hlavou dostať zápas pod kontrolu. Súper hral pritom netradične, jeho útoky trvali 45 až 60 sekúnd. V modernej hádzanej je to 12 až 15 sekúnd. "

Zoznam potenciálnych súperov Prešova v 3. kole: SG TBV Lemgo, Frisch Auf Göppingen, SG Flensburg Handewitt (všetci Nem. ), Kadetten Handball Schaffhausen (Švaj. ), Celje Pivovarna Laško, RK Trimo Trebnje (obaja Slovin. ), Naturhouse La Rioja, CAI BM Aragon (obaja Šp. ), GOG Svendborg, AaB Handbold (obaja Dán. ), Istres Oest Provence HB, Dunkerque HB Grand Littoral (obaja Fr. ), SKIF Krasnodar, Zarja Kaspija Astrachaň (obaja Rus. ), Dunaferr SE, PLER KC Budapešť (obaja Maď. )
 

Vyberte región